Od dziecka, w czerwcu chodziłem do lasu na poziomki. Smak poziomek jest tak inny od wszystkiego, że nie zapomina się go na całe życie. Czerwiec to dobry moment by ten smak utrwalić, by pozostał na ustach na długi czas.
Całkowicie się zgadzam…a jeszcze smak poziomek zbieranych w nadmorskim lesie na wydmach i zjadanych na plaży o świcie:) Dawne czasy, gdy plaże były puste a morze ciepłe i pełne bursztynów:)
O Autorze
Krzysztof Konieczny „iKris”. ur. 1974, przyrodnik, ornitolog. Czasem coś pisze. Autor artykułów naukowych i popularnonaukowych, książek. Na co dzień związany z Fundacją Przyrodniczą „pro Natura”. więcej
To za łatwe !
Całkowicie się zgadzam…a jeszcze smak poziomek zbieranych w nadmorskim lesie na wydmach i zjadanych na plaży o świcie:) Dawne czasy, gdy plaże były puste a morze ciepłe i pełne bursztynów:)